Voor organisaties met vragen op het gebied van deskundigheidsbevordering in het psychosociaal domein bied ik diverse trainingsmogelijkheden. Ik bied antwoorden op maat: wat ik ontwikkel doe ik op basis van mijn kennis en kunde, toegespitst op de leerwensen die in een specifieke werkcontext aan de orde zijn.
De bedragen voor (in-company) trainingen en professionaliseringstrajecten op team- of organisatieniveau, worden vastgesteld op basis van een inventarisatie ten aanzien van de behoefte, hoeveelheid deelnemers, benodigde voorbereidingstijd, reiskosten etc.
Ik beschik over een tweedegraads (docent Omgangskunde) en eerstegraads lesbevoegdheid (docent Levensbeschouwing) en ben opgenomen in het Centraal Register Verkort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Interesse? Bezoek dan de open dag van de Sociale Academie Utrecht.
“Angelieke is een deskundige en ervaren rouw- en psychosociaal therapeut die op inspirerende wijze haar kennis deelt. Tijdens haar presentatie over rouw en empathie op een congres over palliatieve zorg wist zij met haar rustige, levendige stijl en praktische oefeningen het publiek volledig mee te nemen. Ze bood nieuwe gezichtspunten en waardevolle handvatten, waardoor deelnemers werden geraakt en gestimuleerd tot reflectie. Haar vermogen om complexe onderwerpen toegankelijk te maken en echt contact te maken, maakt haar een unieke spreker. Wij bevelen Angelieke van harte aan voor lezingen en trainingen rondom rouw en psychosociale zorg.”
Sonja Koch, Verpleegkundig consulent palliatieve zorg AVL
Cecile Grootscholten, Internist-oncoloog AVL
“In oktober en november 2024 heb ik de cursus ‘opstellingenwerk nieuwe stijl’ bij Angelieke gevolgd. Samen met andere bevlogen therapeuten en sociaal professionals zijn we ondergedompeld in het werk van o.a. Wilfried Nelles en Franz Ruppert.
Gedurende de dagen was er een erg fijne balans tussen theoretische input en praktische toepassingen. De diverse oefeningen waren verrijkend en verbindend. Ze hielpen het hier en nu verder te exploreren en de range aan perspectieven over hoe we onszelf, de ander en de wereld bezien te verbreden / nuanceren. Met daarbij de toevoeging van fenomenologie; een oordeel-/interpretatievrije kijk.
De variatie van opstellingen vonden we in diverse oefeningen, het stoelenwerk, werken met vloerankers en tafelopstellingen. Deze vormen werden aangeboden om recht te doen aan de veelzijdigheid van ieders beleving en om af te kunnen blijven stemmen op waar de cliënt op dat moment is.
Angelieke doceerde op een warme en kundige manier. Zij creëerde veel veiligheid in de groep, waardoor we al snel de diepte in konden met elkaar en de vierdaagse aanvoelde als een volledige opleiding (in goede zin).
Angelieke heeft ons een interessante, stevige theoretische basis meegegeven en veel praktijkvoorbeelden gebruikt, oefeningen laten ervaren en ons aan de slag laten gaan met de geleerde vormen.
Ik heb erg veel geleerd en was onder de indruk hoe afgestemd Angelieke op een ieder van ons bleef. Een erg waardevolle cursus waar ik zeer enthousiast over ben en welke ik iedereen aanraad.”
Sanne van der Spek, Vrijgevestigd Psychosociaal therapeut
“Wij als Algemeen Maatschappelijk Werkers van Kwadraad hebben de driedaagse training Verlies en Rouw gevolgd bij Angelieke. De inhoud van de cursus was erg goed. Het mooist vond ik de normalisatie: alle gevoelens zijn normaal bij rouw. En als werker moet je je eigen gevoel hierin serieus nemen, anders kun je de gevoelens van anderen niet hanteren. Rouw is meer dan dood alleen besefte ik mij bij de training. De opdrachten vond ik de moeite waard en leerzaam: wat we hebben geleerd bood ons een verdieping voor ons vak.”
Sander van Leeuwen, Maatschappelijk werker en Sociaal Raadslid Kwadraad Maatschappelijk Werk
“Angelieke heeft ons team van medisch maatschappelijk werkers van het vrouw kind centrum van het Amsterdam UMC een tweedaagse bijscholing gegeven over verlies en rouw.
Voor de bijscholing hebben we ter voorbereiding al zorgvuldig contact met elkaar gehad. Daardoor kon Angelieke heel goed aansluiten bij onze leerbehoefte en bij de diversiteit aan patiëntengroepen waar wij mee werken.
Angelieke is een didactisch sterke docent, daarnaast is zij ook op een gepaste wijze sensitief en kan zij ruimte laten aan wat er gebeurt tijdens de scholingsdagen en daar goed op inspelen.
Vanuit rust, overzicht en veel expertise was onze bijscholing opgebouwd, waarbij er een fijne afwisseling was in werkvormen. De werkvormen die zij aanbood zijn goed van toepassing geweest in ons werk en maakten inzichtelijk hoe we concreet aan de slag konden én kunnen gaan met het thema verlies en rouw.
Deze scholingsdagen hebben ons als team en ieder als individuele werker, extra kennis en vaardigheden gegeven die ons in ons dagelijks werk in het ziekenhuis enorm van pas komen. Deze dagen zijn door ons team als zeer waardevolle dagen ervaren.”
Marielle Pollmann, Medisch Maatschappelijk Werk | Sectiehoofd Medisch maatschappelijk werk