Over Angelieke

Portret AngeliekeAls psychosociaal therapeut heb ik mij  gespecialiseerd op het gebied van verlies- en rouwbegeleiding. Dit maakt dat ik zowel in de breedte, als meer specifiek begeleiding kan bieden.

Naast therapie verzorg ik, met veel plezier, bijscholing in het sociaal domein.  Ik beschik hiertoe over een tweedegraads (docent Omgangskunde) en eerstegraads lesbevoegdheid (docent Levensbeschouwing). Deze zet ik onder meer in voor de Post hbo Rouwbegeleidingskunde van de Hogeschool Utrecht, de Post hbo Verlies- en Rouwtherapie en de Post hbo Psychosociale Therapie van de Sociale Academie Utrecht.

Ik werk vanuit mijn eigen praktijk in Amersfoort en ben geregistreerd bij:

Ik ben eerder afgestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht (MA). Vakken als humanistische uitvaartbegeleiding en rouwverwerking, supervisie, existentiële doordenking van het tweegesprek, wegen van geestelijke begeleiding, ouder worden, narrativiteit, zingeving en levensbeschouwing, existentieel biografisch onderzoek, beroepsgerichte stages en onderzoek met als specialisatie verlies en rouw, vormen de professionele onderlegger voor de uitoefening van mijn werk.

Aanvullend heb ik mij verdiept in systemisch werk, familie opstellingen en  psychopathologie. De Hoofdopleiding aan het Nelles Instituut voor fenomenologische psychologie en Levens Integratie Proces (LIP) begeleiding is daar onlangs bijgekomen.