Verlies- en Rouwbegeleiding

Met actuele kennis op het gebied van verlies en rouw, zorg ik voor een persoonlijke, deskundige begeleiding. Presentie, ontmoeting en authenticiteit vormen het vertrekpunt voor het contact.

Ik werk vanuit mijn eigen praktijk in Amersfoort. Gesprekken duren een uur, welke in overleg om de week of  wekelijks worden ingepland. De hoeveelheid en frequentie zijn onder meer afhankelijk van de impact van het verlies, de wensen van de cliënt en de mogelijkheid om de beweging tussen verliesgericht- en herstelgericht werken te kunnen maken.

De kosten bedragen €80,- per gesprek. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Mijn werkzaamheden vallen onder de vakgroep VPMW (Vakgroep Psychosociale en Maatschappelijke Dienstverlening). Omdat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), kan in veel gevallen (gedeeltelijke) vergoeding plaatsvinden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bekijk hiervoor het NFG Vergoedingenoverzicht.

Ervaringen van cliënten

“Er is tijdens onze gesprekken veel verdriet losgekomen. Het was fijn dat dat er allemaal mocht zijn. Het heeft een helingsproces op gang gebracht en gehouden. De fysieke aanwezigheid van mijn ouders blijf ik missen, maar er is een ander besef voor in de plaats gekomen. Namelijk het ervaren hoe je over de dood heen voor altijd met elkaar verbonden bent. Ook in het afscheidsproces rondom mijn ex man heeft Angelieke mij vanuit een ander perspectief naar de situatie laten kijken. Het belangrijkse is misschien nog wel geweest dat ik milder naar mijzelf mag kijken en zijn.”

“In 2015 is mijn vrouw  plotseling overleden door een hersenbloeding. Naast veel rouwverdriet kreeg ik ook allerlei schuldgevoelens. Angelieke heeft mij in korte tijd enorm geholpen met alle emoties en het herkennen en verminderen van deze schuldgevoelens. Ook gaf ze mij praktische tools hoe om te gaan met het alleen zijn. Met haar warme persoonlijkheid en oprechte interesse kan ik Angelieke dan ook van harte aanbevelen inzake ondersteuning bij een rouwproces!”

“Door Angelieke haar aandacht en advies voel ik me echt stukken beter. Emoties waar ik zelf geen weg mee wist na het overlijden van ons kindje tijdens onze zwangerschap heeft ze helderder en overzichtelijker gemaakt voor me. Angelieke verstaat de kunst om zo te luisteren en reageren dat ik mijzelf beter begrijp en ik mijn behoeften beter aan kan geven. Hierdoor zijn mijn man en ik meer samen in het proces van afscheid nemen, ook al doen we het wel op onze eigen manier. Ik kan nu (pas) voelen dat dat mag en goed is.”

Neem voor verdere informatie contact met mij op.